top of page

Ofrivilliga nomader

Konsthösten på Västerbottens museum avslutas med en samlingsutställning av Knutte Wester. Genom skulptur, teckningar och film sätter han de ofta förbisedda barnen i fokus; flyktingbarn, asylsökande och barnhemsbarn. Han väcker frågor som ”vad blir kvar när en människa lämnar en plats, vare sig det sker frivilligt eller ofrivilligt?”

Knutte Wester (f 1977) är uppvuxen i Eskilstuna och utbildad vid Umeå konsthögskola. Sedan 2005 har han årligen haft flera utställningar runt om på svenska konstscener och i Europa.

Under utställningen ges flera tillfällen att komma närmare såväl Knutte Westers skapande som barnen han berättar om. Under vernissagen släpps också boken med samma namn. Fram till december ges fyra tillfällen till fördjupning och samtal.

Västerbottens museum

http://www.mynewsdesk.com/se/vasterbottens_museum/pressreleases/ofrivilliga-nomader-918029

bottom of page